Update! 16mars

Nu ligger jag i min säng i Monte Verde! Klockan är 1954 och det är 30 grader ute! På dagarna är det nästan 40 grader. Och folk säger att det är kallt här! Monte Verde ligger 4 timmar från San José högt uppe i bergen. Vi bor lite nedanför i ett område som heter Santa Helena! Det är fruktansvärt mysigt här!
Vi anlände till Santa Helena igår vid 11 tiden. Jag och Nazli möttes av Vilma och hennes man på busstationen, och åkte med deras gröna jeep till vårt hem. Här har dom egna kossor, höns, katt och hund! De odlar eget kaffe, egna bönor, gör egen ost och mycket mer! Verkligen landet känsla!
Idag gick vi upp kl 0800, mötte de andra på Turistbyrån. Där blev vi hämtade av en buss som tog oss till de äventyr som vi gjort idag!

Alla 7 åkte först flera linbanor ovanför regnskogen, de var otroligt högt och jätte fin utsikt. Det är här Jurassic Park spelades in! Efter det åkte vi ytterligare linbanor men "superman" stilen. Man ligger som på mage och flyger i luften!
I slutet var det dags för det omtalade Tarzan hoppet. Någon hundra meter upp i luften hoppade jag ner! Studsade och svingade mig. En otrolig adrenalin kick! Så värt det!

Bussen tog oss tillbaka och vi köpte en amazing glass. Sen var de bara att promenera hem igen! Jag och Nazli bor 1 timme ifrån centrum! Mycket motion!

Imorgon börjar arbetet i Naturreservatet. Det är fortfarande oklart vad vi ska göra. Men det kommer vara amazing också hoppas jag! På lördag åker vi hem till San José igen. Sen vidare till Nicaragua (Granada och San Juan de Sur) för en veckas semester. De är Semana Santa som är deras semestervecka!

Annars då? Det går bra på barnhemmet! Barnen är jätte gulliga och vi leker och har kul. Jobbar från 9-2 eftersom kl2 så somnar alla barn då de sprungit runt hela förmiddagen! Jag jobbar med barn som är upp till 4 år. Nazli arbetar med barn som är lite äldre och som bor på Obras! En dag var jag uppe hos henne och arbetade också!

Nu ska jag sova! Här kommer lite bilder!
Puss från Freddi!

Bilder går inte att ladda upp!


18 mars! Vi fick bära grus igår! Upp och ner från ett berg! Gick 2,2 mil igår! Nu väntas en ännu hårdare dag i natur reservatet! Kommer bli fit!


RSS 2.0