Om jag visste att det var såhär jobbigt hade jag aldrig börjat

Ja, jag har möblerat om mitt rum. Var tvungen att göra något annat än att plugga och skicka massa mail till olika människor. Dock var det jävligt jobbigt. Sängen gick i bitar och golvet fick lite repor eftersom jag var så osmart och inte la handdukar under de saker jag flyttade. Fick säkert vrida och vända skrivbordet och sängen 20 gånger innan jag visste hur jag skulle göra. Tog också bort mina deprimerande fula gul oranga gardiner. Har nu vita spets och svarta över det. Och nu blev det genast mycket mysigare! Kanske kan plugga bättre nu? och ja, jag borde städa mitt skrivbord har typ 100 osorterade papper, men de är så tråkigt och de blir lika stökigt efter 1 timme igen..

Intressant fakta -värt att anteckna? Självklart ska ni det. 



puss nu är det mat. men min mage mår inte så bra av mat just nu:( den värker överallt, tror jag har fått strutsinfluensan.

VIT BLONDIN-KENYAN

Bjuder på den här bilden också, trots allt. Kan ju inte alltid komma med bilder där jag är sminkad och partyklädd.
Jag kollapsar snart tror jag. Lärarna och de vuxna på skolan verkar tro att jag är skillad på allt och att allt är lätt som en plätt. Hade gärna behövt ha med min dator på lovet, då vi kommer ha chilla dagar bara vid poolen och stranden, men nope, vill inte riskera att den blir stulen eller förstörd. Men det är synd, för jag kommer nog få 100 stress attacker på lovet och efter lovet.

Något roligt idag som jag såg på Zoega' kaffet, att det är från Kenya. Så kaffet har alltså transporterats från Kenya till Sverige och sen tillbaka igen till där det kommer ifrån. Bidrog lite till miljöförstörningen, känns riktigt bra.
Är väldigt vit nu och jag känner mig inte så väldans fräsh alltså.. för att vara i afrika. hur kan det komma sig? Jo, kanske för att det är regnperiod och vädret suger här. Så det gäller att pressa i mombasa, vill ju inte komma hem som en albino i juni.


PLUGGPLUGGPLUGGPLUGG

JA. Nu sitter jag och skriver för fulla muggar på mitt projektarbete. Jag fick en stressattack i morse, det var inte så kul. lite ångest inblandad också. Jag var tvungen att ta en projektarbetsdag. Så är det bara. Imorgon ska utkastet lämnas in, imorgon är det Stilistik Svenska C prov. JAG ÄLSKAR DET HÄR!
Men som sagt "somliga har 2 månader kvar" (inte ens det, då mina betyg sätts den 25 maj!) kan någon räkna ut hur många dagar det är? 44 dagar om man inte räknar med påskalovet. jiha. men det kommer bli tunga 2 månader i can tell ya. veckan efter påsk är inte rolig.



Igår städade jag. Duktigt va? Sorterade papper och så, sånt man gör när man är vuxen och arbetar på ett kontor. Känns inte så jävla lockande alltså om jag ska va helt ärlig. Men men.. det är väl säkert kul.

Ska jag köra en dagens outfit också?

Nej tack. Det är bara för fjantar, jag har stil.
Men nu ska jag bjuda på en fjortis bild.
Imorgon tänkte jag (efter alla omständheter med plugg) unna mig en egen projektarbetsdag, i det faktum att vi inte får en projektarbets vecka. generöst? ja det är ju något att diskutera vidare om.

godnatti från lilla mig. gör inget som jag inte skulle göra.

SÅÅÅÅÅÅÅ jävla cool alltså!

ROCK-HITT


Mitt "fynd" idag. även om det inte var dom jag ville ha. nu väntas te.
puss

Lockande?


Som vanligt; regnar, åskar och blixtrar. termiterna har fullt upp med att bygga stora brun/orangea bon.
jag och cally hitta inga rayban wayfarers idag, resultatet blev att jag köpte xxl rayban pilot och carl, pilot gucci. sjukt cool är han. "gucci eller prada, det blir nog gucci brillorna, lite shadade sådär, passar grymt bra till en ny vaxad backslick och en rosa piké, då blir det ligga av"

är väldigt trött. men katti pluggar så då känner jag att jag också måste det. cya guys. blir en tidig kväll ikväll.

-20

det här är ett skämt. ja fryser som en nakenhund i alaska. jag har typ köldskador för att det är så kallt. termometern visar fet fel! Jag är typ nollgradig i ansiktet, händerna och fötterna. plus att det regnar konstant på kvällarna.
När jag kom in i mitt rum efter att varit ute så bränns det på mina kinder för att dom tinar..SÅ ni i sverige, ni har det nog lite varmare än vad jag har, även om ni inte tror det ;)

PUSS babys. time to work!


LITE TOMT

Nu har baby jenny åkt till masai mara med sin praktiska familj/släkt. det känns lite tomt utan henne här eftersom hon är lite spårad. men vi ses i mombasa! för på fredag åker jag,katti,carl och rebecka till mombazza.
nu ska ja fortsätta plugga. PUSS


anja, agnes och jennyboy - alla hjärtans dag♥

ABSTINENS

CIAO. Här är det svettigt och allmänt segt. Känns som att internatet är helt dött.
Snart dags för "jätte gouuda ostar" eller?


kattipuzzy, jag och callyboy. sjuuuuuuukt coolt gäng som snart ska till mombazzzza.


JAG JUST NU.


A GOOD BOY IS A BAD BOY

Hej på er. Godmorgon. Pratade nyss med mamma, det var mysigt :)
Igår var vi ute på ett ställe som vi kallar "Club Untitled" Det var väl sådär, men det är alltid kul att gå ut och skaka roompan med alla fina vänner.

Nu håller jag på med mitt projekt arbete. så sjukt jävla roligt kan jag tala om för er. om en vecka har jag ett värdigt påsklov, det känner jag. hoppas att ni haft en bra helg. nu hinner jag inte med er längre, puss
tuva, katti och jag - bild från igår, ville visa mitt hår som äntligen inte är som det har varit i hundra år" trots några timmars dansande kan man se side cutten lite.


HERR STRUTS

Idag red vi struts. Dom var läskiga och väste åt oss. De hade en liten sadel. Den minsta strutsen var väldigt snabb och sprang i en jävla fart fram när jag satt på den.


jag på herr mini struts


katti på en herr stor struts

LOVE YOU PAPI

jaa må han leva, ja måååå han leva uti hundrade år..och så ett Grattis till min fina och bästa pappa! Du ser inte ut att vara ett år över 50!
Hoppas du får en bra dag, och här i kenya tänker jag på dig!
Jag önskar att jag kunde ringa!! ♥


"MR. COOL"

AHHHHHH. i vår korridor är vi rädda och skriker. nyss kom det världens största blixt och massa åska. jag stod i dushen och tänkte mig inte för..så jag fick hela blixten på mig, men det gick bra.. har lite ont i huvudet bara.. luuuuuring! Men jag kunde fått, eftersom jag inte vet något om att det är farligt att dusha samtidigt.
Nu kliar det över hela min kropp eftersom jag har tvål på den som jag inte har tvättat bort.

Jag har kommit på att problem är som finnar. efter att en finne har gått bort så kommer en ny, och det är samma med problem. Ett problem avlöser ett annat. varför är min hy som ett stort jävla problem just nu? HELP ME.

Jag och katti har ätit massa vitlöksbröd, så jag luktar sjukt gott nu azzå. (ja jag vet, ja ska inte äta kolhydrater o bröd, men jag var hungrig för maten var oätlig, kan konstantera att i kenya kan man icke koka pasta)

Imorgon har jag en obegriplig debatt. jag ska vara en "vanlig kenyan" och säga vad jag tycker om bistånd. hur fan ska jag veta?
Föräldrar; att ta med:
En grön jacka som är marinas, här är det kallt, och jag har ingen praktisk fridtidsjacka!
Mina svarta converse
och resten vet ni..


sjukt snygg tjej och samer - på Viktorias i julas.


70

Räknade precis ut att det är 70 dagar kvar på detta äventyr. Även om jag skrivit det tusentals gånger känns det bara sjukt. Det här året har gått alldeles för fort, för att inte tala om den här terminen. Vad hände på vägen?
Det kommer en årsresumé från mig snart med massor med bilder och skvaller.(typ i slutet av maj). Min blogg är ju ganska privat, men kanske så..haha

Det mest irreterande är bara att alla mina bilder som jag tog på höstterminen is gone, då min dator gick sönder i julas. men det viktigaste är att jag har kvar allt i mitt minne i alla fall.
Imorgon är det skum-party. Ja, hur låter inte det? Back to the 6th grade. typ.
Så familjen och släkt. Nu vill jag faktiskt veta vad ni helst skulle vilja ha från Afrika, passa på. Det gäller att vara ute i god tid med önskningarna för jag är inte så jävla bra på att vara snabb med sånt.


paddan, jag och tussen - på en svettig illaluktande city hoppa.


fina vänner - i mombasa hösten 2009


jag, jennyboy och anna -kanske inte en lika fin bild men den bjuder jag på.


jag och en rolig man vid namn "es in the house" - haloween..


min älskade katti och jag - en ovanlig bussresa hem från en ännu ovanligare resturang


katti, jag, anna och paddan - första veckan i Nairobi



Nu känner jag mi väldigt duktig som har lagt upp fler än en bild på bloggen. Förväntar er att ni blir glada nu!



heartbeats

Förvirrad tjej. Trodde att pappa fyllde år idag, för datumet på min dator visar fel. Ursäka så mycket.

Vår student"skiva" kommer bli grym. Längtar dit, fast ändå inte. kommer suga såinihelvetes mycket att lämna alla. och jag kommer gråta massa tårar och dricka mig väldigt full på planet hem med katti. annars kommer jag nog inte grejja det alltså..
yeaaahh. hur mår ni då? jag är rätt trött. väntar på att klockan ska bli nio så att jag kan göra kaffe. (de stänger matsalen från halv 7- 9) hur tänker dom?
idag när vi var påväg hem från tittandet på resturanger var det hundvalpar (goldenretriver, bulldogs, rotweiler..)på rad som försäljare hade i sina händer. jag höll på att köpa en, men blev lite stoppad. seriöst. jag ska köpa en sån där gullig hund och gömma den i min garderob. står iallafall ingenting om att man inte får ha hundar i garderoberna?

nu ska jag skriva projektarbetet. cya in the spring!
my graaaaaabz.

SVARTLÖGA


titta på filmen! svartllöga, läängtar.

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MIN ÄLSKADE MAMMA

Ville bara flika in med ett grattis blogg inlägg till min alldeles egna mamma! ♥
har haft mycket att tänka på idag så jag har inte riktigt hunnit blogga.
försökte också ringa men min mobil hade inga pengar.
bara så du vet mamma, så tänker jag på dig och hoppas att du haft den bästaste dagen!


puss och godnatt från mig.


lover i don't have to love

bra dag. trött dag. slapp dag. idag har jag varit jävligt slapp. men ibland måste man få ha sina slappa dagar. ingen dag ser ut som en annan här i kenya vilket är spännande men också jävligt jobbigt ibland.

nu ska jag skriva upp allt jag har att göra. det är inte lite kan jag säga, men det löser saaaaj, det gör det alltid. det har jag lärt mig av mitt lååånga och erfarna liv!
nu ska jag göra min FN- Unicef analysdel. sen är den uppsatsen avklarad, check!
imorgon kommer barn från euchtys secondary school. (den skolan jag gjorde mina enkäter på) jag,hanna och katti ska visa en svensk film. helst fucking åmål men den har ingen.


PS. på lördag ska vi rida struts! tro det eller ej..men thätz tha truth!

jag i ett sköldpaddeformat- inte så röd iallafall..

som tonårsbarn på hemväg efter gårdagens debut

godkväll kissar. wazzzza?
jag är väldigt pigg. tror jag! FYI. mdogo, yes, jiha, fantastiskt, absooooooolut!
har ni haft en bra dag?
PÄRONEN, nu får ni skärpa till er, det är väl inte meningen att jag ska försöka få kontakt med er? det är väl ändå ni som borde längta efter mig så mycket att ni ringer dag efter dag.. eller? ;)



ytterligare en väldigt söt.....bild på mig och katti

bye bye

Hej. Jag har en finn mun. Känns kul. Vart kom dom ifrån om jag bara får fråga? Sjukt fräsht i alla fall..

Nu har jag katti och carl varit på impala. pratat lite om mombasa o så. här är länken till det hus vi ska bo på, vi fick tag i ägaren!
http://www.rent-holiday-homes.com/Holiday-House-Diani-Beach-Kenya-d2787.html
det blir ungefär 750 per/pers.
jag måste prata med er, föräldrar, om mombasa och emmaboda! vart är ni någonstans? varför svarar ni inte på mina mail?

nu ska jag plugga. hej då.

carl och jag :)

www.monkiworld.com

Får ju lite smått klädes ångest. Var inne på monki och det finns inte ett enda plagg jag inte tycker är fult.
Jag vill åka hem till Sverige lite kort och köpa kläder. Kommer ju vara helt ute när jag kommer hem.




fräsh skjorta, vill ha!!

väldigt rockiga jeans!!!!!
villllllll haaaaaaaaa
skulle ju inte säga nej till det här :(
jag känner mig som någon tjej ute i en stad som varken har mode tidningar eller klädesaffärer. åhhhhh.

godkväll

godkväll alla mina läsare. nu har jag mest lallat runt på internatet. klippt side cut och lite så. ja jag lovade ju er att jag skulle göra det, och så fick det bli. det är nya trenden här är att göra något med snagg apparaten, finns en hel del människor som gjort flippade saker.. eller? kan i och för sig bara komma på carl larsson nu, med sin mohok!

puss och godnatt, vi ses.

mamma och pappa: ni måste boka en biljett till mig, https://nortic.se/customer/index.html?page=0&event=5720726 pussssss

NAIVE

Letar förbryllat efter min kalender. Jag ska börja använda den nu, annars får jag köpa en ny imorgon. Jag är riktigt bra på att planera i huvet, men ibland kan det gå lite snett.
Jag, Katti och Carl har varit på junction -köpte lite plugg-gotter. (nyttiga!!) frukt o avocado o så..

HA EN BRA SÖNDAG, med inte allt för mycket ångest.

jag,anna och ebba. inte för att jag blev så fager på den här bilden, men de resterande blev!

PROJEKT PÅ GÅNG

Ja mitt projektarbete. söndags ångest. Nu finns det ingen återvändo. Har nu skrivit 1 sida. Ja, jag vet, jag är oftast aldrig ute i god tid. Men jag vet att jag kommer att klara det. Vill inte skriva om skolan i bloggen, för det är inte så jävla rockigt, men jag kan säga att faktadelen är rätt enkel eftersom jag refererar till olika böcker etc. börjar ångra mig nu att jag går sam-sam. har ungefär 5 uppsatser inom 1 månad. jag gillare'
Nu hinner jag inte mer.
Idag har jag lugg dag. Alla får se min lady gaga lugg. Jenny ska göra side-cut på mig också. blir lite problem eftersom jag har luff men det är ändå - GIRLPOWER ASÅ.




puss på er alla fina människor.


you are everything i want, cause you are everything i'm not.



puss

Värdesätter mina vänner mer än allt.

Vänner är inte bara något man har, vänner är något man behöver. Det finns flera sorters vänner. Vänner man är bekanta med, vänner man umgås med, och vänner man umgås med och pratar om allt med.

De sistnämnda är nog det viktigaste man kan ha här i livet. Sådana vänner lyssnar när man pratar, sviker än aldrig, och kommer alltid tillbaka till en oavsett vad.

De vänner jag har och behöver är det bästa som jag har. Ingenting går före dom, inte ens jag själv. Jag tänker alltid lyssna på dom, jag tänker aldrig svika dom, och jag kommer alltid att finnas där för dom.

Förtroende. I en vänskapsrelation måste man ha förtroende för varandra. Jag ”väljer” inte mina vänner omedvetet, jag väljer med hjärnan men främst av allt med hjärtat. Mina vänner kan jag lita på, jag vet att de kan lita på mig. Det måste man kunna göra. Jag skulle aldrig vilja mina vänner något illa. Det värsta jag vet är att såra sina vänner omedvetet. Det förflutna är de förflutna och det går inte att ta tillbaka eller på något sätt försöka ändra på.

 

Jag älskar er alla och ni vet vilka ni är.


.

klarar inte av det här. jag går sönder.

jag behöver dig mer än jag älskar dig, och jag älskar dig så himla mycket



dance dance dance

Till en början finns alltid valet att vara ensam. Sedan blir det inte ett val längre. När slutade det vara ett val? Vad är det i mig som har slutat att välja dig, som istället har flyttat in i dig så att jag måste vara med dig för att kunnde vara med mig själv?



provet gick bra för alla som vill veta.
har ingen lust att skriva idag. ha det fint.

never let me down



my heart is in pain but i'm smiling for you

jag är helt darrig i min kropp? koffein kanske.. men jag känner mig bara svimfärdig. kan jag aldrig bli frisk? det är nog ingen bra för mig att dricka kaffe. förut drack jag ungefär 6 koppar per dag, nu dricker jag en halv. kanske därför. ska nog ta mig en kopp till ändå..
love you.

"skåååååeeene rost"

jag skulle tydligen inte göra kisse provet, för jag och jenny har special kiswahili, för vi är för bra för att göra provet. yeah right.
öppnade min zoegas, och jag kan säga er att det kaffet blev jag hyper av. tack föräldrar för att ni gav mig ett gott kaffe som gör en pigg.
citat från tuva (som är från skåne)
"varför har du zoega?"
"varför?"
"jaa, kenyanskt kaffe är mycket godare än svenskt!"
"eh va? har du smakat kaffet som vi har i skolan eller?"
"jaa, det är mycket godare!"

antingen är den där tjejen helt körd i huvet eller så är hon ingen kaffedrickare. haha.

appråpå ingenting. vi har fått sosse muggar. ni vet ju att de tog bort kopparna för en speciell anledning (kondomer och liknande hittades..visst det kan man väl förstå) men NU, har de tagit bort glasen. varför? för de spricker när vi har kaffe i dom och de står lite här och var. det var fight idag mellan en elev och hon som är ansvarig för maten. kollektiv bestraffning. är det lagligt? NEJ. när den senaste gossip lappen som gjorde påhopp på vissa personer var kollektiv bestraffning (om att ingen skulle få gå ut för den som skrev den erkände) bannimej inte något att diskutera om. det kan jag inte kalla rättvist, speciellt inte när jag var en av dom som blev påhoppad. blir ledsen men framförallt besviken på dem som bestämmer vad som ska göras osv.


nu ska jag göra natur b. prov imorgon. jag ska plugga som en häst. jajamänsan, här ska de bli ett bra betyg, eller ja.. det betyget jag satsar på i denna del är G, eftersom det är som kemi, och jag går sam, och sam valde jag för att jag inte ville läsa naturämnen. en andra sak som inte heller är rättvist. vart är världen på väg? ha.


puss på er! jag saknar er där hemma men det vet ni ju redan, men klumpen i magen för att åka hem blir bara större och större. får tårar i ögonen av det. det här har det varit det bästa året i hela mitt liv. 

 
jag älskar den här bilden, hur underbar är inte den? speciellt för att det står madeleine richter aka. padda dykarkursbok.

satsig tjej.


kattis tränings outfit.




hej hej hemskt mycket hej. nu är det mat. men jag är inte hungrig, inte på den här maten i alla fall.
om 3 timmar har jag kisse prov, ja, det blir ju ett spännande projekt.
jag började gråta idag på ulanden (nästan) för att jag såg planeringen och insåg att påsklovet är om mindre än 3 veckor och innan påsklovet ska PA vara klart. å to the n to the g to the e to the s to the t. ÅNGEST.

cya babez

.

"alla trodde att jag skulle förlora mig, men vi kan run away som helst, jag var slut när du hitta mig, i GBG regn, dom kunde säga vad som helst till mig, dom kunde dra åt helvete, men ett enda ont ord om dig, har alltid fått mig upp i ringen"

rolig kväll.

Kan. inte. plugga. jag. kan. inte. jag mår för dåligt för det. sjukt hängig. någon som vet vart jag ska ta mig till?
Imorgon väntar säkert ett prov på 12 sidor (som förra kissfuckinghili provet) jag skojar inte, jag kommer seriöst muta honom med pengar för att jag ska få mitt g.

ville bara säga att jag saknar den här kvinnan enormt mycket. min bästa vän.
jag och min lilla boy

SATSA PÅ FRUKT FÖR DET ÄR GODIS

WIHOOOO. Nu kliver vi på hästen igen! "det gäller att vara med när tåget spårar, annars är det risk för att man står kvar på rälsen"

Äter en god blodapelsin. 7 kr kostade den. dyrt? bryr mig inte. stod att det var en grapefrukt, de skiter fullständigt i vad frukterna är för något.
Frukt är nyttigt och det är inget man kan slösa för mycket pengar på - det är bra att äta frukt när man är sjuk, tror jag, för halsen med kanske. min hals är grymt torr och jag är inte så rockigt aktiv kan jag också tala om för er. mm men jag blev genast piggare.

i helgen är det tinky winky sexy tema (eller något liknande) som 6:AM annordnar på The Loft. Får väl se hur de kommer bli. Vi har i alla fall lovat varandra att det inte ska bli något drama i helgen, med tanke på helgens och förra helgens.
Nu får ni ha en bra tisdag, yo, yeah. PUSS babes.
Jag, Odd, Anna, Rebecka och Unn. Är ni trötta på partybilder ännu? mohaha.


trött x1000

Ibland är allt verkligen oklart här. Människorna. Skolan.
Förstår mig inte på det ibland.

Nu har jag religion om 20 minuter. Har läst två tjocka texter om dödshjälp och om religiösa filosofer. superkul. När det är klart ska jag vila mig. sen återstår det bara plugg,plugg och till sist plugg. jag faller ihop snart, jag orkar inte mer. det är för jobbigt. ge mig fredag, eller gärna den 25 maj när betygen är satta. jag gör mitt bästa och jag är nöjd med g och vg. i model un ska jag och amanda göra ett litet prov för att få mvg. torbjörn sa först "det är ingen idé att ni gör det, för ni kommer ändå aldrig att klara det.." hur oklart är inte det? att han säger så innan vi har försökt. han har redan ställt in sig på att vi inte kan få mvg i det, så då blir det väl ändå ett vg i model un.


julia och jag. blev taggad på den här på fb. kommer så väl ihåg den här dagen. jag ser ut som om jag ska klättra upp för mount everest. mamma, frågan är ju vad du har valt för kläder till mig? PRAKTISKT, är det ända ordet för min outfit. inte så gammal bild iallafall..


en jävla bra låt azå



någon som är lite inne i musik? här i nairobi kommer låtarna antingen efter eller innan.
mars ge mig bra musik!

but maybe you just need to treat her better

Jag hade rätt. Somnade kl halv 4 idag, så om jag inte räknar fel har jag sovit i 4 timmar. Grattis! Nu är det håltimme, jag ska dusha. I sverige på vardagarna är det vanligt att man dushar varje morgon, men här, då känner man sig jätte duktig för att man gör det. Som Katti sa "vi kommer aldrig kunna leva upp till standarden hemma igen" och det har hon banne mig rätt i.

Hur mår ni idag? En fågel viskade i mitt öra att det börjar bli sol och plusgrader i le suede? Nu blir jag avundsjuk, saknar svensk vår så mycket. Den kommer jag inte att få uppleva på ganska länge nu.. är i alla fall glad för eran skull att ni inte har 100 meter snö och minus 30 längre. Här är det bara 17 grader, men på dagarna är det nästan 30 nu. Det är inte förens nu jag förstår varför alla människor i varma länder skrattar åt oss västerlänningar när vi reser för massa pengar för att kunna "sola". Man blir så trött på att sola när man bott här i 7 månader. Kommer nog hålla mig inne hela sommaren..?

Jag hoppas att ni får en bra dag, för det ska jag ha! pussochkram vi hörs

_freddi


en mycket vacker bild på mig och katt. jag (en misshandlad näsa) katti (en muskulös kropp)


STEREO LOVE

Mår ju inte bättre kan jag säga. Vill inte sova heller för jag vet att jag kommer få en lika dålig sömn som jag fick igårnatt. Halsen gör ont och jag är helt seg i kroppen. Har tagit Ipren och vad nu allt det där kallas, men inget hjälper? Kanske för att jag är emun mot värktabletter?

Jag gjorde i alla fall klart religionen, vilket känns skönt. Nu står Natur B och PA på listan.
Snälla. Jag vill inte vara sjuk imorgon. Jag behöver verkligen orka gå till skolan.

Mamma, jag har nu skickat mitt personliga brev till dig, skicka de till dem så fort som möjligt!
Nu ska jag mysa till det med lite te och kalle anka tidningar. hej jag är 18 och älskar fortfarande kalle anka. Hur underbar är inte han?


min tredje party bild för idag, en svettig tjej längst upp i mitten och en ner sprutad smirnoff johan.

NÄSTAN MC.DONALDS

Godkväll. Klockan är nu 6 här i Nairobbery. Jag mår pissigt dåligt och har ont i hela kroppen. Men det har jag ju redan sagt. En snorig näsa börjar väckas till liv också.
Sitter i alla fall utanför expiditionen och ska göra religion -Livets mening. Hur svårt är inte det?
Deadline 1 timme. Sen måste jag börja att plugga på mitt naturkunskaps prov.. de verkar ju lungt? Men nej, sen kommer jag på att jag har en hel fakta del i PROJEKT ARBETE tills på fredag, prov på onsdag och torsdag. Hur tänker lärarna? Om jag hade varit lärare hade jag låtit mina elever få kunna andas och inte ge dom en drös med plugg som de ska slava efter.

Nu har jag, katti och rebecka ätit en god king steer hamburger med pom fritt. Det kändes lite bättre i alla fall. Jag vet att jag inte får äta kolhydrater etc. men idag kände jag att jag var värd det eftersom jag mått så pass dåligt. Kan väl meddela att det gått rätt hyfsat med GI sen 2 veckor tillbaka. Det är inte något jobbigt eftersom man fortfarande får äta i samma mängd, så jag kan inte kalla det någon slags "svält-diet"

Nu får det vara nock. Ha en fin måndag, det ska jag försöka ha i temperaturen 26 som den står på nu.
pussochkram

_freddi


ytterligae en party bild- tror att det är från första utekvällen i höstas. jag vet att ni gillare.


SJUK DAG

Vaknade kl 11 med katti på min vänstra sida. Det var en mysig natt med spökhistorier, bland annat försökte jag berätta om den omtalade Jan Gustaf, men hon förstod inte vad jag menade, utan skrattade bara. Jag är nog sämst på att berätta och förklara saker, och det vet de flesta jag känner.


Idag är en dålig dag. Vaknade med halsont och ont i huvudet. Migrän. Gick och sjukanmälde mig så fort jag orkade ta mig upp ur sängen. Vilket jag nästan aldrig orkade. Siv kom nyss och kollade på min hals, det var inte halsfluss -som tur var.
Känns bra att jag drunknar i papper när jag är sjuk. Gillare så mycket.

Ett roligt citat av Jenny (som för övrigt är från någonstans i GBG, men jag leker att hon är från avenyyyyyn, det är mycket stek) när Katti hoppade på henne. "Jag vill inte bli påsatt av någon jäävla stockholmare"
Rasist? Ja det kan man ju alltid fråga sig.



en mycket oklar bild på mig och zain i höstas. jag är enögd, han är enögd - oklar som sagt.

TILLÄNGNAT MIN ÄLSKADE SYSTER MARINA



jag saknar dig min fina syster. snart ses vi duvi!

00:21

Kan inte sova. Är uppe i ett jävla varv nu. Varför vet jag inte. Det är söndag, kanske därför, kanske för att jag har en jävla massa plugg att göra.

Nu ska jag försöka sova. Annars blir det inte roligt kan jag tala om för er.



En annan fin vän. Jag och Katti gjorde slut på facebook för en vecka sen. Det var tråkigt. Men nu är jag och den här rockiga tjejen tillsammans i facebook världen. Det känns bra för hon är så cool och jag älskar henne också.
Kan väl konstantera att katti och jenny är de bästa kissarna här.


vi är dom som du hatar en söndag på dan


finns ingen bättre än du.
du är den finaste människan. och den enda som förstår sig på mig här.
3 månader kvar i kenya älskade vän. känns som det var igår vi tog en öl på amsterdams flygplats.
jag älskar dig katti

DIAMOND PLAZA

Oerhört trött. Ångesten börjar krypa in i mig. Jag har en sån rolig vecka den här veckan.
Kan någon hjälpa mig? Jag ska i alla fall ha möte med min mentor imorgon och planera.
Idag har vi varit på diamond plaza. indiskt ställe. finns inget mer att säga om det.

nu ska jag skriva religion. trendigt som fan. puzz!



saknar dig så otroligt mycket totto.

taggad kväll

trött tjej. inget funkar här, inte ens den svenska kanalen som vi ville ha för att se schlager festivalen.
katti och järngänget är ute på ett go kart event. inte jag.
godnatt

2009-2010

Varje gång jag hör den här låten kommer den alltid att påminna mig om det här året.




I hate to see you cry
Your smile is a beautiful lie
I hate to see you cry
My love is dying inside

I can fix all those lies, but baby, baby i run, but im running to you, you won't see me cry, im hiding inside, my heart is in pain but im smiling for you. oh baby ill try to make the things right, i need you more than air when im not with you, please don't ask me why, ...just kiss me this ti
me..., my only dream is about you and i.

SATURDAY NIGHT LIVE

godmorgon älskade människor.
idag är det den 13 mars, alltså exakt 3 månader tills jag kommer hem.
det känns skönt men samtidigt jävligt jobbigt. redan nu i mars har jag ångest över det och börjar nästan gråta så fort jag tänker på det eftersom jag inte vill lämna alla mina fina vänner. det är inte alla här som bor i stockholm, utan vi är utspridda över hela landet vilket är jävligt tungt. men som sagt vet jag att vissa här kommer vara mina  vänner för livet även om vi inte kommer att ses så ofta. jag har ju en fördel eftersom jag går ut gymnasiet nu i vår, då jag kommer att hälsa på vissa här! och det har jag lovat mig själv så det kommer inte att vara något jag bara säger.

i juli är det emmaboda - kenya camp. då ska de som vill på internatet åka till emmaboda och träffas. jag måste boka biljetter, för det är inget jag vill missa, för det kommer att vara så kul och mysigt.

igår var vi på double inn och dansade. gillar ölen. och musiken. men alla 15 åriga killar kan ju gå hem och sova.
nu ska jag städa mitt rum. superkul! plugg..och det är kanonkul!
hoppas ni får en bra helg, jag saknar er där hemma. pusspuss

så himla fina tjejer..


Aktiva tjejer och lite inspiration för män.

over and out
Alexander Wang

the only thing I know
theartorialist




Godmorgon! Idag gick jag upp halv 8 och pluggade. Åt frukost. Gjorde mitt psyk prov. Jag har blivit lite psykiskt störd efter det eftersom att jag innbillar mig att jag har alla de där psykotiska sjukdomarna.
kl 11 hade jag möte med handledare Torbjörn, det kändes bra.
om 17 minuter är det lunch. Första och sista lektionen efter det. Träning på Impala. kl 3 möte med Pia och Zanna.
Sedan ska jag göra Faktadelen i Projekt arbetet. Sen ska jag förbereda mig inför kvällen.
Idag lämnade en kille oss på internatet för Sverige.

Ha en fin fredag, för det är ni värda!
pusspuss


Vill aldrig hem trots allt.

Godkväll allihopa.
Nu är det kämpigt. Sista taget nu, somliga har 3 månader kvar.
Imorgon har jag psykologi b prov och möte om projektet. Men nu pluggar jag till det sista för imorgon så det ska nog gå bra.

Angående påsklovet, föräldrar.
Vi ska till Diani Beach över påsk. Man räknar med ungefär 3500 allt som allt för 1 vecka. Vi har hittat två boende och vi får se vilket som är ledigt. Men jag behöver prata med er om detta, och eftersom msn inte fungerar får ni maila mig eller prata på skype.

Jag är oerhört trött och jag vill sova.
Idag fick jag en hemsk tanke: tanken på att städa undan allt här i rummet, packa ihop allt. se sina vänner åka hem en efter en..ta sitt första kliv in i sitt riktiga hem. Den tanken skrämmer mig. Klart att jag saknar alla där hemma men de här 7 månaderna har gått för fort. I vissa stunder vill man bara hem men i andra sekunden säger man nejnej. för den dagen när jag åker hem kommer jag ångra mig fruktansvärt mycket för att jag ville hem.
Jag trivs med att vara lite mer självständig, inte behöva svara på 100 frågor och höra folk tjata på en och säga vad man ska göra och inte ska göra. Det är skönt att kunna ta ansvar själv.


Nu ska jag studera som jag brukar säga,

 
jag och min "halv" rockiga vän jenny. jag gillar henne mycket även om vi bråkar om saker för att vi är olika gällande precis allt mellan drinkar och politik.


Jamii Boraa

Hej hopp bloggen.
Jag är inte så aktiv här just nu, vill ni veta varför? Plugg. Prov. Jag drunknar i papper nu, helt ärligt.
Det är inte roligt längre. Som om det någonsin varit det.
Men nu är det på riktigt seriöst allvar.
Jag försöker kämpa som en dåre. Projektarbete, naturkunskap, kiswahili, FN kunskap, historia, U-land. Ja nu är det fulla rullar gällande alla ämnen.

Imorgon ska vi på en hel dags utflykt. Jiha. Om mikrolån hos Jamii Boraa. Inte för att jag vet hur han stavar sitt namn, eller vad vi egentligen ska göra där. Inte så jävla rockigt asså..
Dags att sova, godnatt på er!


Lamu februari 2010

Mina älskade.



saknar er.

saknar er



snart ses vi igen!


Love you.



Händelserik helg kan man väl säga,
har väl också upptäckt att Kenya trots allt underbart kan vara ganska farligt också. Vi kan nu konstantera att man verkligen måste vara på sin vakt då det kenyanska systemet inte alltid är som man tänkt sig.

Imorgon ska jag till Eucthys sec. School med torbjörn för att lämna in mina enkäter som jag ska ha till mitt projekt arbete.
Foten och höften är bra, återstår nu bara blåmärken och en liten stukning.
Jag hoppas att ni haft en bra helg, känns väldigt overkligt att jag faktiskt ska hem snart. 3 månader är inte långt.

pussochkram

Lördag.



efter alla omständigheter mår jag, min fot och min höft någorlunda bra. jag har vilat väldigt mycket och gått runt med klumpiga bandage. kände mig som en mumie eller michelin gubben.
vi får se hur det blir ikväll. ska iallafall ut och äta middag nu och fira två stycken.
puss

Besviken.

Blir så besviken på några av "boardingföräldrarna" här.
Vill att mina föräldrar och andra ska veta hur förjävliga dom kan vara.
Igår så sprang jag jätte fort från jennys rum till mitt rum, som ni vet har vi som bor i poolhuset en stentrappa. I den fortaste fart jag hade ramlade jag i trappan och fick ena stenkanten på min högra höft och en annan kant på min högra fot. Det gjorde så ont och jag blödde. Jag kunde inte röra mig. En "boardingförälder" kom och frågade vad som hänt men jag hade så ont så jag kunde inte svara och jenny bad honom hämta något jag kunde kyla det med. När han kom tillbaka hade han med sig en annan "boardingförälder" och hon började genast skrika på mig även fast hon såg att jag grät.
"You are so silly both of you, you are a drama queen fredrika, why should i care about you now, it's your own fault.." Jenny bad henne hjälpa mig och båda "föräldrarna" tog tag i mig och hon fortsatte att skrika igen även fast hon såg att jag knappt kunde stå rakt och sa att hon egentligen inte behövde eller ville hjälpa mig eftersom det var mitt fel." Jag ryckte mig ifrån dom och sa att jag inte behöver deras hjälp om det skulle vara så jävla jobbigt, utan att jag hellre klarade mig själv då"
Vi fick ingenting att kyla med för dom tyckte att det var mitt fel, så jag fick ha en kall kaviar tub på min höft medan jag samtidigt hade så ont i min fot att jag inte kunde gå eller spänna mig för då gjorde det så ont att jag knappt kunde andas. Sen sprang jenny in till boardingen och frågade om en kylklamp och hon var tvungen att diskutera med dom ett tag för att få den? Tillslut fick jag den, efter ett tag kom boardingen in till rummet och sa att dom ville se på min höft och fot, då sa jag att dom skulle gå iväg för dom beter sig som jag vet inte vad och att jag inte ville prata med henne, då sa hon att hon absolut inte ville prata med mig heller. så gick hon.


så. min fråga kommer bli till boardingen, ska man inte kunde känna sig trygg här? även om jag var klantig som sprang så fort borde jag väl ändå få hjälp utan att det ska gå till såhär? ska jag behöva ha en kaviar tub på mig för att ni inte vill hjälpa mig för att jag tydligen är "silly"?
Ska jag behöva känna att jag vill ÅKA HEM för att ni inte vill hjälpa mig. Eller att jag vill ringa mina föräldrar på andra sidan jordklotet och säga att jag ramlat och inte får någon hjälp? Om något allvarligare händer, ska jag då bara kunna känna att jag är värd hjälp om jag inte hade varit "silly?" eller om det inte var "mitt eget fel"?  Ni har inte någon moral över huvudtaget - Mina föräldrar skulle aldrig göra något sånt, skulle ett sjukhus skita fullständigt i mig om jag hade varit dum och sprungit för snabbt, anser ni då att det är mitt egna problem och att jag får lösa det själv?

Just det. Ni är internatföreståndare, inte internatföräldrar. Ni har inte samma regler, utan era regler kommer och går och ni reagerar olika på allting. Skaffa er lite vett i huvudet för i helvete.
Jag har fortfarande ont, ondare i foten idag, men jag går till mina vänner och ber om hjälp, jag vill inte ha någon som skriker på mig. Ni behöver inte finnas här, ni gör ingen nytta för ni visar ingen trygghet.

POLEPOLE COMPANY

godmorgon kära läsare!
det är fredag, det innebär -fredags sminkningen.
så fort man sminkar sig på det här internatet kan man räkna med frågor som "vart ska du?" "ska du träffa någon?" "ska du på dejt?" Ungefär så. Vilket är oroväckande, eftersom det inte på något sätt är konstigt att sminka sig. I sverige gör jag det varje dag i skolan. Men här är annordlunda. Jag tycker att det är skönt.

Katti sa att jag är tvungen att gå ut idag:
"Vi måste gå ut för det är 100 dagars! (100 dagar tills vi slutar skolan)
"Jag ska inte gå ut.. vi kan väl fira 99 istället?"

Ska däremot gå ut imorgon, för då är det skumparty. Jag kallar det "NBN -Nairobi By Night!
Då det finns skumparty i stockholm för 14 åringar "SBN -Stockholm By Night!

TILL ER ALLA VUXNA:
Jag försökte göra en blogg, och ville ha den regristrerad i hotmailen: [email protected] men det funkade inte för någon hade redan tagit den, är det ni må tro? Svar så fort som möjligt.
Jag sa till ebba igår när jag fick reda på att polepole va regristrat "tänk om de blir så supertrendigt att vi när vi är gamla kommer att ärva det.." Den som lever får veta.

Ha en bra fredag snäckor!


Mombasa Oktober 09

"do you wanna play with us"

godmorgon!
nu är det såhär att vi måste sätta igång med afrika bloggen.
detta gäller som sagt mig, anna, ebba och de vuxna maria mörner, maria och christian mörse och mikael och eva åström.
vad ska bloggen heta? skriv till mig här så ordnar jag den! vore roligare att ha den istället för att bara säga att den ska bli av. tack.

jag kämpar dagarna i ända med att hålla mitt rum snyggt. tydligen är det mycket svårare än vad jag trodde. vi får inte heller en städare för då blir det jobbigt och orättvist för alla andra..? mycket här ska vara rättvist men sen när det kommer till regler och hur de groundar människor behöver det varken vara rättvist.
på fredag har jag infört en jätte goda ostar kväll. och då menar jag inte såna ostar som hushållsost, utan lite mer fashionabla ostar. det får kosta vad det kostar, men jag ska bannimej ha mina goda ostar nu alltså.

fick betyg i två ämnen idag. kan man säga att jag inte direkt är nöjd.
vg i religion och g i filosofi. jag ska prata med johannes, det är inte rätt att sätta ett g på mig. inte någonstans.

Lektion 1 i Kiswahili: bra att kunna
- wapi kuna sehemua kupaki gari? - var finns det en parkeringsplats?
- nimetapika! - jag har kräkts




maria, anna och christian.


alla samlade

"hallo..hallo......hallo..?...hallo!..hallo...."


jag och mammi på stranden


jag och pappi på åsnorna


hej allihopa. för ungefär 3 timmar sen lyfte planet till sverige, de planet som mina och ebbas och annas föräldrar åkte.
vi har haft 9 underbara dagar tillsammans på safari och i lamu. vad mer kan man säga.
lite nya perspektiv eftersom lamu och nairobi skiljer sig väldigt mycket ifrån varandra.
vi har ridit åsnor, badat på underbara stränder med 32 gradit vatten, snorklat, åkt motorbåt och seglat, varit på muslimska festligheter och ätit väldigt god mat, speciellt fisk.
någon resturang var botten och en annan toppen. jag kan väl enkelt konstantera att när jag nu ligger här i min säng i mitt nystädade rum som mamma städat, att de här dagarna har nog varit några av de mest fantastiska dagarna i mitt liv som verkligen kommer att vara värda att minnas.
jag saknar er redan, men dessa 3 månaderna kommer att gå fort.

nu börjar verkligheten igen. massa plugg och nytt drama på internatet kommer nog framträda så småningom, vad annars kan man förvänta sig?
ps. jag har nu efter inte så långt tänkande beslutat att de enda som kommer att serveras på min studentmottagning är: jätte goda ostar, toast skagen och rötjut! var uppmärksamma!
ha det bäst alla vuxna som varit och hälsat på oss här nere i nairobi så ses vi snart igen!
jambo från fisken

RSS 2.0