goodbye sweden

Konstigt nog sätts betygen den 4 juni...så det betyder att jag har tre skoldagar kvar. oklart. inte bar oklart utan väldigt panik för mig. jag skiter på mig bara av att tänka på att jag har ganska mycket kvar..

jag och jenny har det mys. min säng är i hennes rum. och här hänger man om man vill chilla o kolla film. jag hatar och har alltid hatat att sova själv. mitt rum är ett spökrum. nu får jag ha den bästa vid min sida när jag sover.

ikväll är vi typ medtvingade att gå ut, goodbye sweden! ett event som double inn annordnar. jag vill vara hemma och kolla på så ska det låta. men i och för sig är detta den näst sista hela helgen vi har. ångest. när långhelgen är slut (vi är lediga från idag till tisdag) så är dt 10 dagar till göteborgarna åker hem (jenny och anja etc.), och 11 till stockholmarna åker hem! (jag,carl och katti) hur ångest är inte det. ni vet inte hur många tårar jag gråtit. i förr går, igår..ja, jag vill verkligen inte hem. no offence till min familj och vänner. men jag vill verkligen inte.
om 6 dagar åker ebba och anna hem. känns också väldigt väldigt annorlundare..


september 2009

9 dagar kvar av äckel plugg

Jag är så trött på skolan nu. Nej men helt seriöst. Trött på alla lärare och allt jag måste göra. Inom loppet av 17 dagar har jag svenska redovisning, ulandsredovisning, psykologi uppsats och datakunskapen kvar.
det som mest oroar mig är ändå datakunskapen. jag förstår ingenting och jag har inte kunnat plugga något på det. jag bryter ihop snart och börjar gråta. ständigt en massa problem runt omkring också.
vet nog inte hur jag skulle klarat mig om jag inte hade underbara vänner här, men framförallt jenny.


i love you

19 dagar kvar med skratt och gråt

Nu vet jag vad som har hänt med min mobil. Det är seriöst någon som har gått och tagit den. Ja, det är inte de första som har blivit stulet på detta internet. Men vad gör man? Självklart är det pga mitt oansvar att jag inte låst mitt rum. Men nu har jag ingen mobil jag kan ha. Vilket är väldigt tråkigt. Funderar på att köpa den tredje mobilen för i år här i Kenya. 350 spänn. Ovärt som fan eftersom jag vill kunna köpa saker till mitt rum för att få det mysigt. Även om det bara är 20 dagar kvar för mig är det viktigt att ha en mobil här i kenya.

Tycker det är väldigt tråkig stil att folk går och tar varandras ägodelar. Vem gör sånt om jag får fråga.

Idag när jag kom till mitt rum hade den bästa jenny köpt en fin blomma till mig på junction och skrivit en finfin lapp. DU gjorde min dag och jag kan inte förstå än hur mycket jag kommer att sakna dig. Du är den vackraste människan jag någonsin träffat under mitt 18 åriga liv. Både in and outside!
Någondag framöver annordnas det bungy jump för oss elever på skolan. 400 kr. Känns inte värt pga. att det bara är 60 m;som om inte det skulle vara mycket...men också mycket pga att jag skulle svimma redan innan jag hoppar. Så nej tack! (visst det skulle vara sjukt roligt att kunna besegra den höjdskräck jag har..men nej, jag behöver inte bevisa något för mig själv)

Nu ska jag sova. Har precis skickat in min naturkunskap om droger. Blev inte så fruktansvärt nöjd. Men nu handlar det enbart om att kunna lämna in saker i tid så snabbt som möjligt så jag kan slappna av de sista dagarna jag kommer ha i det här landet. God natt mina kära!

Mount Kenya Februari 2010.(är väldigt stolt över mig själv som kunde besegra min trötthet och vandra upp för det där 5000 m höga berget!) Denna bild är även med i årsboken vid min personbeskrivning. Vet inte riktigt vad jag tycker om denna bild...inte så fin posé iallafall.


WILD KIDS

Länge sen jag skrev. Men jag har haft fullt upp med både plugg, vänner och att handla saker från afrika till mitt rum och hemmet i sverige. vill inte ha mitt tråkiga rum med bara vitt längre. vill inreda det med mysiga afrikanska färger och lite tavlor.
Igår kväll satt jag, jenny och anna w bänkade framför svtworld (tacktack för den kanalen) och såg på wildkids. i fredags satt vi också bänkade och såg på så ska det låta. det är nog det mysigaste jag har varit med om här i kenya.

Nu ska jag plugga. har så ångest över denna vecka. 3 redovisningar (och alla som känner mig vet att det värsta jag vet är muntliga framföranden) i både svenska, naturkunskap och u landskunskap. sen har jag naturkunskaps uppsatsen att göra tills tisdag. har inte ens börjat pga att jag har vart tvungen att göra klart andra saker. efter den här veckan är slut ska jag göra psykologi uppsats och datakunskap inom loppet av 1 vecka. det känns väldigt skönt. jag är så oerhört trött på skolan nu och jag vet inte hur jag ska göra för att klara svenska c.
vi ska prata i 6-10 minuter om något som har med detta året att göra, fast vi ska låtsas att vi ska prata till någon organisation etc. mamma och pappa, snälla hjälp mig?

jag kommer hem snart. 21 dagar kvar. helt sjukt om ni frågar mig.
teambuildingen i september. (jag sitter ner, den tredje från vänster!) känns som igår.

i already miss you

Blev klar med min historia b uppsats igår. Sjukt skönt. Vet dock inte hur det blev eftersom jag var måttligt trött på att sitta framför en dator och va 100% koncentrerad. Ni vet väl att en hjärna bara kan koncentrera sig till max i 7 minuter, sen måste man ta paus?
Har nu också nästan skrivit klart min religion b ”uppsats” om öppna och stängda livsåskådningar. Så intressant.. Kan konstatera att det är väldigt skönt att pricka av skolarbeten som har blivit klara.
Idag fick jag och genarp våra studentmössor. Så klantig som jag är fick den sin första lilla smutsfläck. Sjukt irreterande. Inte för att jag trodde att den skulle va skinande ren när jag landar i sverige, vems mössa är helt krit vit efter studenten? Den frågan kan man ju ställa sig.

Just ja! Idag var jag och ebba på toi market. Fick med mig hem två par converse och två t-shirtar från topman.
Nu ska jag sova. Puss

ps. mamma och pappa, jag har två kartonger som ska skickas med Schenker om precis en vecka (på tisdag). Dom kostar 480 ksh styck, alltså 48 kronor och ska betalas snart. Det kommer bli väldigt knepigt att packa hem saker tre veckor innan man åker hem (?)
Men det största problemet är vilken och hur jag ska få tag i en studentklänning jag gillar.


Hemmaböna

Jag har insett att det finns flera andra sätt att finna glädje och skratt på än att gå ut på klubb varje helg. Förut var jag en av de människorna som festade mest här på internatet. Förstår inte såhär i efterhand hur jag orkade. Om jag har varit ute en kväll i nuläget förstörs resten av helgen pga trötthet. Ett exempel på en bra helg var denna. På fredag var det plugg och chill på internatet. Så ska det låta mellan 9-10 vilket jag älskar. På lördagen var det ännu en härlig dag där jag pluggade och kunde slappna av och på kvällen middag med mina fina vänner. Igår söndags slapp jag söndags ångesten framförallt pga att jag hade kunnat plugga lite under helgen. Kyrkan var också något trevligt. Känns som om man borde göra lite mer sådana saker eftersom vi åker hem om 27 dagar.
Dessutom sparar man otroligt mycket pengar om man skippar utgång varje helg fredag-lördag.

Jag hoppas att ni mår bra i Sverige. Här regnar det mest och på kvällarna när man andas kommer det kalla moln från munnen (som det gör i Sverige när det är vinter) Jag känner seriöst att jag behöver ha vantar, mössa och halssduk på mig pga kylan. Tror jag gått och blivit knäpp eller något.


Vi hörs, nu kommer jag vara instängd i mitt plugg resten av veckan. puss


min härliga stad Nairobi

Besök i kyrkan

Idag har jag, agnes, carl, jenny och kicki varit i kyrkan. Den såg inte ut som en svensk kyrka och det var heller inte på något sätt likt svenska gudstjänster. Det är väldigt intressant att se hur de ser på gud och hur de tror på gud. I tre timmar var vi där och sen minglade vi lite med pastorn m.m.
Nu ska jag börja med min historia uppsats, väldigt lockande. Sjukt svår också.
Hoppas ni haft en underbar helg, gårkvällen var sjukt mysig och väldigt trevlig. Anna, agnes, amanda, anja och jenny förjylde min kväll med mycket skratt och gott vin.
väldigt länge sen i masai byn

middag med fina folket

hej och god kväll. jävligt chill dag. sova plugga film. nu ska jag och RFK gänget gå och äta middag på en chillare resturang.
ha en bra lördag! ♥

"du är så het så att mina plastunderkläder smälter"
eller,
"du är så het så att mina brandsäkra underkläder börjar brinna"
a moment of love, a dream a hug, our right and wrongs!

JENNY

nu är det såhär, inget är för smörigt när det gäller att smöra för dig. Bara det lilla du skrev just nu räddade hela min kväll.

Jag vet hur många jävla kärleksförklaringar folk skriver, och hur många man själv skrivit och hur många du fått. Men nu är jag seriös.
Det finns nog ingen människa som du och det är jag inte ensam om att tycka och det vet du mycket väl om. Jag önskar att alla jag kände fick veta hur du egentligen var. Jag vet hur mycket alla skulle älska dig. Även om en hel del människor inte kan förstå sig på oss och är emot oss så ska de nu få veta en gång för alla att jag helt ärligt talat skiter fullständigt i det.
Jag älskar hela dig varje sekund och minut, varje timme och dag, varje vecka och månad och år.
Jag kommer aldrig att glömma den tid jag har haft med dig. Och jag ångrar mig inte för en sekund att jag åkte hit  till Kenya och fick träffa dig. Vad vore jag utan dig? Och nej jag är inte i någon fas som många tror. Jag vet att det jag gillar hos dig är riktigt. Okej nu blev det väldigt smörigt. Men jag vet att du gillar det.Hur vi än gör när vi åker hem om 30 dagar så ska du veta att jag vill inget hellre än att få vara med dig och att få vara din. Jag vill alltid ha det såhär, och jag kommer göra allt i min makt för att få vara nära dig. Får tårar i ögonen bara av att tänka på allt jävla skit som står ivägen för oss. Fuck Stockholm. Hello Göteborg!

Over and out


varje gång jag ser dig blir jag helt såld, jag älskar dig JB!


tell me

hej alla glada. jag är irreterad på allt som rör sig, ja till och med på allt som INTE rör sig. jag har damp på allt plugg. jag orkar inte mer. blä.blä.blä. imorgon kommer min och genarps studentmössor (om vi har tur) kommer nog göra mig lite gladare och mer taggad.
jag sitter och blir tjock med mina chips, goacemole och 1 liters colan. har ett jävla sår/vagel på mitt öga som är jätte fult. vad hände på vägen? jag är en hypokondriker för jag tror att jag har all världens sjukdomar.

jag försöker förstå något av den här uppsatsen, men den gör mig bara så helskottas irreterad för jag fattar inte ett piss av hur man ska strukturera den. så jävla oklar. inlämning imorgon 00.00. rolig fredag kommer jag att få!
på lördag ska vi kanske ut och äta middag om plugget och pengarna tillåter, jag, älsklings jenny, anja, anna, amanda och agnes. mysigt gäng huh?

villl bara tacka alla som orkar med min PMS/DAMP/IRRETATION pga allt plugg. vetefan vad det är. kalla det vad ni vill. nu är jag på krigshumör.
kan ju komma med en glad nyhet att jag fick VG på mitt diktanalys prov i Sv C.
Update: nu blev jag glad. fick ett smörigt men fint mail av JB. ingen kunde göra min kväll bättre än du.

cya in the spring

jag vill ha dig som jag hade dig förut

hej alla glada! nu är det onsdag kväll. ikväll får man vara ute till 22.30 om man vill, men eftersom jag har extremt mycket plugg stannar jag hemma. tänkte bara lägga in ett litet inlägg om hur dagen har varit. efter skolan gick jag till junction med amanda. köpte lite nödvändigheter så som schampo, balsam etc. när jag kom hem försökte jag plugga men la mig förbryllat på mina kläder på golvet i en timme. kl 3 övade jag tillsammans med de andra 4 treorna studentsången, sen kolla jag på sex and the city med jenny. skrattade som vanligt åt allt. finns nog ingen som kan få mig att skratta lika mycket som den lilla pricken..♥
historia B uppsatsen är uppskjuten till måndag vilket gör mig mindre stressad. nu har jag uppsatsen om mödradödlighet milleniemål 5 tills fredag. jiha. det är torsdag imorgon! måste veckorna gå så inihelvetes jävla snabbt? (ursäkta språket)! om bara några timmar är det exakt 1 månad kvar eller 32 dagar tills jag åker hem.förstår inte riktigt vart detta året har tagit vägen.
BACK TO WORK (PLUGG) pusspuss älskade familj.
här är 4 av de människorna jag kommer att sakna om 1 månad..
den bästa som finns
anja och amanda
skönaste anna i sina bästa dar'

CHILDREN

hej hopp. vilken härlig dag vi har det här i kenya. tillskillnad från de senaste dagarna där de har regnat konstant, blixtrat och åskat.
idag är det 22 grader, inte så varmt. vi alla hoppas att det kommer bli varmare snart så vi kan sola in i det sista. nu är jag i den värsta veckan i mina dagar. så mycket plugg. så mycket att tänka på. planera. göra.
sitter utanför klassrummet med anna och gör ulandsarbetet. om 10 minuter är det lunch.
happy wednesday!

jag har varit i alla städer


fina fina fina fina jenny med en fin fin fin fin gitarr.

nu har jag naturkunskap. sjukt kul. ingen är här. sitter själv här i ett mörkt rum och väntar på både lärare och elever. vart är alla? kanske missat något som vanligt.
jag är lite deppmod. tror det är pms som spökar. jag hatar min pms. den är verkligen inte nådig. varför har jag fått världens grövsta pms helt plötsligt? har aldrig haft det förut. jag hatar det iallafall. 

nu ska jag göra något åt mitt liv och skriva på min uppsats om droger. puss på er!

durududrurudurur i'll fly with you

jag vet inte vad det är med mig. jag har gått in i väggen. kan inte plugga,kan inte koncentrerar mig på något, det enda jag har gjort nu är att lalla omkring.  
nu ska jag lyssna på min musik. göra kaffe. gå och mingla lite på internatet. sen får vi se hur det går för mig. känns som om jag håller på att ge upp allt. jag har gått i skolan i 13 år. varför är jag så jävla lat nu? när jag har mindre än 1 månad kvar? tror jag är lite sick.

♥ville bara säga att jag är så glad över att jag träffat vissa människor här. ni har fått mig att inse att det finns viktigare saker här i livet än att gå runt och vara ledsen över dumma saker. puss på er!

"jag lovar och svär att jag inte har knullat med sara hamrel" (citat ur tomten är far till alla barnen)

ps: tack  till den personen som gjort mig 500 kronor fattigare! jag bugar och bockar!

här vill jag stanna föralltid



hej på er. nu är det söndag. det är likamed ångest...igen..men det ska jag fixa till nu. det jag mest har ångest över är min datakunskap som ja inte fattar ett skit av. finns ingen att fråga heller.
nu är det 35 dagar kvar tills jag får se sverige igen. det ska bli mysigt men ändå tråkigt. ska också besöka GBG för första gången i sommar. två gånger. innan midsommar och sen i juli. för där bor ju jenny! måste också fixa jobb. (det har jag ju gjort) bara det att mamma inte riktigt är helt okej med att jag vill jobba i barcelona i augusti, men det är ju mitt enda alternativ. jag måste ha pengar för att kunna betala emmaboda + att jag är skyldiga er (mamma o pappa) pengar. så ni måste väl svara ja?

jag tänker på er nu. jag vill också vara på svartlöga. fast jag är lite trött på värmen nu. skulle behöva ett sportlov. höhö. nu ska jag göra mitt u-landsarbete (har dock ingen stol för den tog ju någon ifrån mig kl halv 1 på natten..(?)
puss och trevlig söndag på er alla.♥

för slutet har just börjat mellan dig och mig


min fina jenny, söta anja och jag (som konstigt nog har en fläskläpp..?)

igår fyllde anna år. det var en jätte mysig kväll med god mat och en rolig utekväll. nu har jag vilat lite och ska börja plugga. har lördags ångest. skönt att man har det. brukar ju bara ha söndagsångest. nu ska jag ta tag i den här jävla stressen. här är det jag ska göra inom 18 dagar.
datakunskap
naturkunskaps prov
naturkunskaps uppsats
u-landskunskaps uppsats
psykologi uppsats
historia b uppsats


ja gillare'

grattis anna


anna och jag

nu blir jag riktigt irreterad. nu är det någon som har tagit pengar av mig, igen. även om jag låser min låda som ja har pengarna i är det någon som hittar nyckeln. nu var man 200 kr fattigare. känns kul.
ikväll ska vi fira anna aka anus. det kommer nog bli grymt. puss på er små älsklingar.


spöken

det är ingen som varken tror mig, katti eller jenny när vi säger att det spökar här på internatet. antingen är jag galen eller så är det sant. det var inte första gången som igår jag såg en svart människoliknande skugga i en upptänd korridor. jag har också sett någon som sitteri  jennys fotölj 2 gånger. och sen för någon månad sen såg jag en likadan skugga när jag sitter och pluggar i mitt rum. det är inga steg eller något, utan bara någon som är där ute. det låter fånigt att säga spöken men något slags fenomen.
för ungefär en månad sedan satt jag som vanligt vid min dator innan jag skulle sova. jag hade låst rum och på morgonen efter var min internet sladd borta. hur förklarar man det? det har också hänt ett antal gånger att både jag och katti har hört steg på vårt tak. och knarrningar på mitt golv. iförr går natt vid halv 1 tiden när jag och jenny sov i mitt rum hörde katti en duns (inga steg) när de senare gick ut för att kolla vad de var så låg en stol nedslängd i poolhuset trappan och vakten frågar dem om de sett något, vilket de inte gjort. igårkväll när jag som sagt precis hade sett det här skuggliknande fenomenet sprang jag till mitt rum och katti frågade vart min stol var. och jag kollade i mitt rum och den stod inte där (vilket den alltid gör) jag hade inte tänkt på det innan. så det har alltså varit någon i mitt rum när både jag och jenny ligger och sover och gått och tagit min stol och kastat den ner för trappan.

vi var så rädda och när vi läste det här gjorde de oss inte mindre rädda iallafall..
"Ett spöke är enligt folktro och parapsykologi en avlidens ande, själ eller immateriella skuggbild.
Det finns ett speciellt spöke/spökeri/fenomen som kallas poltergeist: Det kan vara dörrar som slår igen, ljudet av knarrande steg, jämmer, klagan, skrik eller skratt, det kan vara möbler som välts omkull eller förflyttas genom rummet, ljuskronor som börjar svänga eller föremål som utan påvisbar orsak kastas genom luften

jag tänker inte sova i mitt rum någon mer gång. vilket vi inte gjorde igår. SCARY.

tonight i wanna be with you tonight



JAG HAR VARIT SÅ JÄVLA EFFEKTIV OCH DUKTIG IDAG. EN OPPOSITION I FN, EN REDOVISNING I RELIGION, OCH EN TIMMES DISKUSSION I RELIGION.
snart kommer de fina studentmössorna!
och juste, idag har jag köpt ett par låga svarta converse i mocka 900 ksh alltså 90kr!


100 men

Jag vill kunna njuta av den lilla tiden som är kvar här i Nairobi men det är svårt när plugget står i vägen. Jag hoppas så inihelvetes mycket att 3:ornas betyg verkligen sätts den 25 maj, för isåfall har jag bara 22 seriösa skoldagar kvar. och det känns så bra. då kan jag gå runt och skratta åt alla tvåor och säga "somliga har 1 år och 1 månad kvar" och "somliga har 22 dagar kvar" haha.
snart kommer våra studentmössor. hoppas de sitter fint och blev bra!

nu ska jag skriva klart min fn, jävla power jag har alltså. har ju pluggat hela helgen medan de flesta har varit ute och skakat rompan. puss på er. (jag vill inte hem)
baby katti läser min (18års) present till jenny. den blev inte klar tråkigt nog..

the temper trap - sweet disposition

hejhej och åter hej. i fredags var vi på casino och jag vann så mycket pengar. sen drog vi till red tape och festade loss tills vi skulle hem. igår var jag hemma och pluggade och på kvällen åkte jag, anja, jenny och anna till nakumatt och handlade gotter. jag har pluggat fram tills nu. jag har inget annat val för jag har så inihelvetes mycket saker. ja, folk tycker till och med synd om mig. det gör mig på lite bättre humör. nu ska vi ta en paus och åka till alexandre (om ingen bangar) och äta goda tonfisk och laxamackor. mums. det är jag värd efter hårt slit och inget partande igårnatt.
hoppas ni har det bra. är lite avundsjuk på mammi och pappi som är på svartlöga och åker båt.


puss!!


RSS 2.0