2012.08.30


Varit här en vecka nu. Idag är det augusti, imorgon september. Ett år har gått så fruktansvärt fort. Idag har det inhandlats diverse mat och dryck till kräftskivan ikväll. Nu är det simpson.
 

Om kvinnan säger nej till mannens säd i 60 år så dör hela mänskligheten ut.

Ställer klockan på 07.04 för att vara exakt. Varje morgon och dag, kalla det vad ni vill. Sover till 07.53. Här hoppar vi. 08.00 frukost, med diverse yoghurt och mackor, vad man nu föredrar. Trötta människor på rad som väntat hela natten på den sista måltiden. Gå tillbaka, borsta tänderna, om man nu inte är smart nog att ta med sig tandborsten till skolan. Faktum är att jag aldrig orkar packa ner den bara. Allvar 08.40-10.00. Nä inget sådant allvar, det är mest prat och skratt om intressanta saker som ibland kan övergå till det antingen mer intima eller ironiska. 10.00 kaffe och om man så behagar en macka, igen....Återgå till klassrummet med diskussioner igen. Målar på block och lyssnar samtidigt. 12.00, mat, igen. Får aldrig nog riktigt. Någorlunda mer pigga människor den här gången. Diskussioner igen och kanske lite planering inför helgen. Om kräftskivan imorgon. Lektion igen, rast, kaffe, eller choklad, latte, te, cafe au lait, välj vad du vill, smörgåsbordsjävel av olika sorters fairtraid drycker. Eloge till Mullsjö Folkhögskola. Lektion. 14.25, slutar. Cigarett och en kaffekopp till kanske. Ja, varför inte. Sen är det fritt fram. Nu väntar solarieöarna. Sällskapsspel och mat kl 17.00. Dom göder oss. Mmm. Spotify på rummet med spellistan "Svensk hipster" för att få lite variation....... En sådan variation får man om man satte sig i aulan kl 10.30 lite spontant och efter någon minut märkte att det var någon form av gudstjänst. Mullsjö levererar.
Variation i dialekter är ett faktum här. Sträcker sig över hela Sverige, runt om i alla håll och kanter. Får väl hoppas att jag är stark nog i min Stockholmska. Vill ju inte komma hem och prata någon form av blandning av småländska, göteborkska och dalmål.  

Mullsjö

Jag har flyttat till Mullsjö. 528 kilometer från Stockholm, 246 kilometer från Helsingborg, 139 km till Göteborg och 362 till Falun.Jag bor på internat, och en söndag som den här så regnar det. Igår var vi på besök i godisfabriken och på natten badade vi i Mullsjön.
Vad gör jag här? Jag ska gå här i ett halvår och läsa ämnen som rättvishandel, miljö och hållbar utveckling, kulturfrågor, mänskliga rättigheter, biståndspolitik ja you name it. Under vårterminen beger jag mig och min klass till Costa Rica för 3 månaders voluntärarbete. Fett.
Kaffedags. Puss!
 

Cookiemonster

Hej igen. Jag flyttar från Stockholm på Torsdag, på hemlig ort. Det är så spontant så det finns inte på kartan. Jag kommer sakna stockholm och allihopa, men jag tror att det här är bra för mig, blir bra för mig. Puss
 

RSS 2.0